World premiere​ of Arghavan music video

Director note: “Idag är vi här för att göra video till Arghavans låt. Bakom kamera har vi vårt grymma team Sophia, Amelia och Mehrdad. Det är väldigt viktigt för mig att berätta om varför vi valde att jobba med Arghavan. Som artist har hon stort ansvar för vad hon förmedlar, och använder plattformen för att belysa kvinnors rättigheter. Jag har stor respekt för hennes arbete och just därför valde vi att jobba med henne. Hon har skrivit en bok (Zan) och arbetar aktivt inom UN WOMEN i Sverige angående kvinnors rättigheter. Och det är det vi har försökt gestalta.”

Arghavan: “Det är en väldigt, väldigt viktigt låt för mig för det är första gången jag berättar den här historien. Det var även viktigt för mig att samarbeta med Mona Borzoui och det tog tid att utveckla idén för texten. Med videon ville jag visa någon som har en stor livsdröm men hindras av något som står i hennes väg. Vi bestämde att den kvinnliga dansaren skulle vara en konstnär. Det är väldigt intressant för mig att jobba med Alireza. Jag ringde honom en dag och presenterade min idé och han var mycket positiv redan från början. Vi förstår varandra på ett bra sätt och det känns otroligt skönt.”

 

 

On the 25:e of November on the same day that represents ”International Day for the Elimination of Violence against Women” Arghavan Release this single track ”My past” through the Spotify that you can hear it:

Violence

featured-image-index.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.