FEMINEAST FESTIVAL: ZAN MED ARGHAVAN AGIDA

FEMINEAST FESTIVAL: ZAN MED ARGHAVAN AGIDA

Oförglömliga konserter som riktar strålkastarljuset mot kvinnliga röster från Mellanöstern i Riksteaterns temasatsning, som här gästar Världen i Konserthuset.

Projekt Zan med Arghavan Agida är en musikalisk resa från Iran till Sverige. En insyn i en annan värld där demokratin och yttrandefriheten inte är självklar. Kampen att uppnå sin dröm, men också att värdera sin möjlighet att vara en röst för andra. Den kraftfulla historien och de oförglömliga låtar som sjöngs innan 1979 förmedlas av den karismatiska sångerskan Arghavan med fantastiska musiker. Det är en en spännande resa med inslag av film, live musik och Arghavans egna berättelse om flykt och integration.

Arghavan har under flera år jobbat med kreativa medel för att belysa om mänskliga rättigheter. Hon har skrivit boken Zan som handlar om nio kvinnors livsöden i Iran och hur dem kämpar för att nå sina drömmar. Hon jobbar också med en dokumentär film om konstnärskap i ett begränsad land. I föreställningen får publiken ta del av dessa projekt genom att se delar av filmen och höra olika berättelse ifrån boken Zan. Med denna föreställning vill vi inspirera om makten som vi har i våran yttrandefrihet och även påminna om hur priviligerade vi är att leva i ett and där alla våra drömmar kan bli sanna.

Arghavan är sångerska, författare, social entreprenör och ambassadör för UN Women i Sverige. Hon föreläser och uppträder runt om i världen där hon använder musik som ett sätt att informera om kvinnors rättigheter. Arghavan är också grundaren till den idella organisationen Creative Changemakers, en plattform för konstnärer som använder sina uttrycksmedel för att belysa om makten att bestämma över sitt eget liv.

FEMINEAST FESTIVAL: ZAN MED ARGHAVAN AGIDA

Riksteaterns koncept FeminEast lyfter fram starka kvinnor i temasatsningen Voices of Change. Oförglömliga konserter som riktar strålkastarljuset mot kvinnliga röster från Mellanöstern. Röster som inte får göra sig hörda. Röster som motarbetas för att de kan erövra världen och störta strukturer. Gör dig redo för en unik artistkavalkad som sprider energi och styrka.

https://www.gso.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.