RUNDGÅNG – SHORT FILM 2018

RUNDGÅNG FILMAFFISHER A3

Projektbeskrivning

Kort synopsis:

Filmen handlar om ett par (Jim och Jennie) vem flyttade nyligen till sitt nya hem. Dem bryter sitt förhållande baserat på ett missförstånd och i filmen kommer vi att följa med huvudpersonen (Jim) och ser hans fantasier för Jennys återkomst.

 

En bakgrund till varför du vill göra projektet:

Min pappa var en bra affärsman, han ledning en riktigt bra fotostudio i Iran, vårt liv var fullt av glädje, men plötsligt det gick inte så bra i min papa affärslivet. Han var helt konkurs och det var en väldigt tajt situation i vårt liv. Jag tror att min pappa inte var egentligen lyckades att fatta bra beslut under denna period. Och som en pojke analyserade jag alltid hans beteende.  Analyserade hur han ska fatta beslut i den tajt situation. Men han hade inte någon chans att förändra allt.

Jag har flyttade hit 2015 och det var en underbart upplevelse i mitt liv. Med mycket nya saker i mitt liv, nytt språk, ny miljö och massor av främmande saker. Svenska är mitt tredje språk och det händer ofta att jag kunde inte använder mina chanser på grund av folket missförstås av mina order.  Några gånger när jag kommer hem och tänker att om jag hade en extra tillfälle kunde jag förtydliga min budskap. Men hade jag ingen extra chans att förändra allt.

Det är en typ av dröm att man kan ändra det förflutna. Att går tillbaka i tiden och gör rätt sak…När man misslyckas i ett prov, när man krascha en barn med bil när skicka text på telefon… När du bara sa fela ord i en jobbintervju…Att hade en extra chans att förändra saker i livet,  …En extra möjlighet, en ytterligare tillfälle att göra rätt sak…

Vad ska hända om vi skulle kunna fly undan tiden?

Team & produktionsplanering:

Filmen ska producera med en mini team inklusive Manusförfattare, regissör, fotograf, ljudoperatör, stylist, klippare, music producer, inspelningsledare, Scen sekreterare، två kvinnliga skådespelare och en manlig skådespelare. Filmen är på förproduktion behandla just nu. Manuset är skrivet med övervakning av Jonas Myrstrand, Nicklas Dahlström, Johanna Bernhardson.

 

Tankar kring filmen:

Filmenidén är baserad på: ”Hur man bestämmer sig och reagerar i en tajt situation eller svår situation. I svåra situationer bestämde man för att göra något som kanske går inte bra i slutligen.

Filmen är ett kortfilm mystisk-drama (15 min) med ett cinematic format. Filmen har storyline med en rundad form, en sort cirkulär samt ring form i drama.

Målet med filmen är att vara på Göteborgs filmfestival 2019 och ska ha en privat premiär i maj 2018 med filmproduktionsutbildning – Göteborgs folkhögskola.

Premiar:

  • 29 Maj 2018 – Bio capitol – Gothenburg

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.