Vann redan – short film 2017

Vann redan

”Att förstår fördelar som invandrare”

 

Vad betyder att resa till avlägsen länder? Vad ser man som invandrare i nytt land?
Om man har skarpa ögon är det bara en fördel. Som invandrare ser man fördelen och förstår fördelen.

Student project för Documentar övning i Filmproductionutbildningen på Fölkhögskolan Göteborg.
Lärare: Johanna Bernhardson
En film av: Alireza Badiee

 

Text:
”Det tog mig flera år att bestämma mig för att åka iväg, men bara ett par dagar att packa mina väskor och förbreda mig inför resan.
Jag glömmer aldrig den dagen då jag skulle ta farväl av min far och lämna honom. Den stunden då jag omfamnade min far och ingen av oss kunde släppa den andras händer. Men i slutändan lämnade jag kvar mitt hjärta och min själ i min fars händer och åkte i väg med bara min kropp, för alltid.
Jag valde att åka iväg i hopp om en bättre framtid, ett bra liv och för att bli en stark och oberoende kvinna. Jag åkte på en resa utan återvändo, en lång resa. Jag lämnade min familj, mitt hem, min stad och mitt land. Nu bor jag i Sverige.
Migration är inte ett ord som går att beskriva med några enkla ord. När jag emigrerade till Sverige fick jag möta ett helt nytt land, ett nytt språk, en ny kultur, nya lagar och mycket annat som var helt främmande för mig och som jag var tvungen att lära mig, vilket inte har varit inte lätt, men jag har klarat av det och är väldigt nöjd med mitt nya liv. Jag är idag en stark och självständig kvinna. Jag känner så pass mycket styrka att jag är full av lugn. Ett lugn som jag inte har mycket av förut i mitt liv. Jag vet att även min pappa ville att jag skulle ha allt det här.”

 

زیر نویس فارسی موجود است
© 2017 ALL RIGHTS RESERVED